Wij van Benneboom

Benneboom is het verhaal van een mini gezinsbedrijfje : een vader en een moeder en 3 kinderen.  Moeder kon haar creativiteit niet voldoende kwijt in haar (verder superleuke ) baan, de kinderen waren inmiddels mooi opgedroogd en de vader was niet meer fulltime aan het werk.

En zoals dat wel vaker gaat met dames van een bepaalde leeftijd die het creatieve ei niet gelegd krijgen: ze dromen van een eigen digitale kraam.

Zo verging het ook deze dame en in haar bruisend enthousiasme sleepte ze man en kinderen mee.

De vader was superhandig met hout én belastingen. Die gouden combi tref je niet vaak. Dubbelfunctie dus.

Het oudste kind was ICT vaardig.  Hij had ooit een digitaal rekenprogrammaatje in elkaar geknutseld en schandalig ingezet bij een voorspelling.  Eerste prijs, een Ipod*.  Hebbes, echt waar.

 * inmiddels collectors item.....

Middelste kind was bereid de webwinkelscholing met haar moeder te volgen. Zij kan producten plaatsen, weet veel van Instagram en heeft een obese sociaal netwerk. Hoofd ‘Ondersteuning’ dus.

Jongste kind wilde niet zoveel, zij zat nog in haar hangperiode. Zij werd Hoofd ‘Bungel’  Inmiddels is ze, vanwege de fotokwaliteit van haar Iphone, een onmisbare schakel.

En dan de moeder. Die deed alsof ze overal verstand van had. Ze zocht lang en nog langer  naar leuke producten.  Mailde zich blaster naar leveranciers. Verdiepte zich in webwinkelsystemen en zocht een leuke boekhouder.  Daarna besteedde ze bijna de volledige erfenis aan een jofel webwinkelsysteem en de inkoop van producten. Hoofd  ‘Gat in de hand.’

Waar staan we voor ?

We krijgen een glimlach van gerecycled karton,  plantaardige inkt, FSU logo’s, en chloorvrij papier.

We worden warm  wanneer we mooie producten vinden die gemaakt zijn door  “mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt.”

En van composteerbare zakjes gemaakt van maismeel krijgen we honger.